Zitballen

Bij de nieuwste generatie van interieur inrichting kom je niet om de zitbal heen. Een ergonomische stoel vervanger die ook nog eens erg decoratief is. Tijd om je interieur en zithouding te bevorderen? Tijd voor een zit bal.

Toont alle 33 resultaten

Wat is een zitbal?

Een zitbal is een opblaasbare bal die een vervanging biedt voor de gebruikelijke stoel. Door de actieve zithouding geeft de zitbal betere support aan je rug. Door middel van het balanceren op de zitbal blijft je lichaam in beweging. Hierdoor wordt de bloedsomloop gestimuleerd waardoor er meer zuurstof richting de hersenen gaat. Dit leidt tot een verbetering van het concentratievermogen waardoor prestaties stijgen. De zitbal is goed voor je rug, omdat je rugspieren door het balanceren licht worden getraind. Gebruik een ergonomische bal achter jouw bureau, thuis of op kantoor.

Waarom een zitbal gebruiken?

Veel van ons hebben werk of opleidingen waarbij we lang achter de computer of tafel moeten zitten. Na een tijdje zal je ook gaan merken dat je last begint te krijgen van je rug. De Zit bal biedt hier een oplossing voor. Door het gebruiken van een zit bal zal je constant gestimuleerd worden om de juiste zit houding aan te nemen. Je rug blijft recht en je gebruikt onbewust meer spieren. Doordat je meer beweegt train je niet alleen je spieren maar verbrand je ook nog eens calorieën. Dit loopt wel op tot 250 calorieën per dag.

Een zitbal voor op kantoor

Als je net een zit bal hebt aangeschaft helpt het soms om hem niet gelijk strak op te pompen. Hierdoor krijg je de tijd om te wennen aan deze actieve manier van zitten. Kies het formaat van de zitbal die het beste bij u past. Je kan nagaan of je het juiste formaat hebt als je met een rechte rug zit en je benen met 90 graden op de grond staan. Wij adviseren een Zit bal niet langer dan 2 uur per dag te gebruiken.

 

Ergonomisch achter je bureau zitten 

De tijden veranderen en we willen allemaal bewust met ons lichaam om gaan. Door middel van enkele uren per dag gebruik te maken van een zitbal ben je goed bewust bezig. De voordelen van een zitbal zijn legio.

Waarom een zitbal van Sittingbags?

Sittingbags is trots op onze selectie van kwaliteit zitballen. Onze zitballen zijn altijd fijn in gebruik en worden snel geleverd. Bekijk welke het beste in uw smaak valt.