Gratis verzending vanaf € 50 | Gratis achteraf betalen | 30 dagen bedenktijd

zitzak, zitzakken, zit zak, zitzak kopen, zitzak online, zitzakken kopen, logo SittingBags.nl
N Gratis thuisbezorgd N 30 dagen bedenktijdN Achteraf betalen

Hoe kan ik mijn zitzak bijvullen?

Hoe kan je nou het beste je zitzak bijvullen. In dit artikel nemen we je mee hoe je het beste je zitzak kunt bijvullen. De onderwerpen die aanbod komen zijn: waarom je eigenlijk je zitzak moet bijvullen, hoeveel zitzak vulling heb je nodig, waar je het kan kopen en welke type vullingen er bestaan. Ook hebben we onderaan dit artikel een stappenplan staan hoe je je zitzak nu makkelijk kunt bijvullen zonder alle korrels door je huis te hebben liggen.

Waarom bijvullen?

Het kan zijn dat je naar verloop van tijd je zitzak moet bijvullen. Door veelvuldig gebruik kunnen de zitzak korrels slinken. Tijdens het gebruik van je zitzak komt er namelijk veel druk op de korrels te staan. Het is dan ook logisch dat deze door intensief gebruik hun kracht verliezen. Hierdoor verlies je zitcomfort en is het minder comfortabel om op je zitzak te zitten. Dit betekend natuurlijk niet dat je zitzak kapot is. Het zou dan zonde zijn om hem weg te gooien zo lang die nog goed is. Dit probleem is eigenlijk gemakkelijk te verhelpen. Door de zitzak bij te vullen krijg je eenvoudig en snel je oude zitcomfort terug.

Bebop Uni Antraciet
Sitting Point Stoel Boogie Cordone - Antraciet

Hoeveel zitzak vulling heb ik eigenlijk nodig?

Hoe weet je nu hoeveel zitzak vulling je eigenlijk moet kopen? Dat is een goede vraag en niet altijd makkelijk te beantwoorden. Dat heeft in eerste instantie natuurlijk te maken met de liter inhoud van je zitzak. Vaak kun je zien waar je de zitzak hebt gekocht hoeveel de originele inhoud van de zitzak is. Ten tweede heeft het te maken met het gebruik van de zitzak. Is het product intensief gebruik over meerdere jaren? Of is de zitzak net gekocht en ben je niet tevreden over de vulling inhoud van de zitzak. Bij intensief gebruik over meerdere jaren heb je meer vulling nodig dan in situatie twee. Wij adviseren als de zitzak minder intensief is gebruik ongeveer 20 tot 25 procent van de originele liter inhoud bij te vullen. Heb je de zitzak intensief gebruik over meerdere jaren kan je ongeveer 30 tot 40 procent van de originele liter inhoud bijvullen. 

Let op: Belangrijk om een zitzak niet overvol bij te vullen.

Het is belangrijk niet te veel korrels toe te voegen aan de zitzak en hem overvol bij te vullen. Hierdoor komt de hoes van de zitzak teveel onder spanning te staan en neemt het zitcomfort alleen maar af. Daarom is het belangrijk een goede balans te vinden. Het is heel normaal dat een hoes van een zitzak los aanvoelt en ruimte heeft. Denk dus bij het vullen van de zitzak altijd aan het zitcomfort. Als je zitzak per ongeluk te veel hebt bijgevuld kun je altijd nog wat eruit halen. 

6 Stappen om je zitzak bij te vullen.

Benodigdheden: Oude kartonnen doos die je hierna niet meer hoeft te gebruiken.
Aantal personen: 2

Stap 1: Zoek de opening.

Kijk goed of je klittenband of een rits kan vinden

Stap 2: Open de zitzak wijzend naar boven

Zorg bij het openmaken van de zitzak dat het klittenband of de rits naar boven wijzen. Maak vervolgens de zitzak voorzichtig open zodat er niets uitvalt. Zorg dat de parels zo goed mogelijk onder in de hoes zit.

Stap 3: Voeg de zitzak vulling toe op de juiste manier

Bij het bijvullen van je zitzak kun je gebruik maken van een oude kartonnen doos. Dit hoeft niet maar het kan wel makkelijk zijn. Haal eerst de bodem van de kartonnen doos eruit. Maak vervolgens ook één zijkant los. Vervolgens kan je een soort van trechter maken. Plaats de trechter vervolgens in de opening van de zitzak. Maak nu je extra zitzak vulling open en giet het voorzichtig bij. Het is verstandig dit met twee man te doen. 

Stap 4: Bepaal hoeveel zitzak vulling je nodig hebt.

Je kan zelf bepalen hoeveel vulling je in je zitzak wil. Let op dat je de zitzak niet te vol vult anders gaat dat ten kosten van je zitcomfort. Je kan beter twee keer bijvullen dan één keer teveel. Het leeghalen van de zitzak is namelijk een stuk lastiger.

Stap 5: Sluit de zitzak goed af.

Nu je klaar bent met de zitzak vullen kun je voorzichtig de zitzak dichtdoen. 

Stap 6: Controleer en pas eventueel aan.

Voor dat je alles opruimt test eerst even of de zitzak goed zit. Controleer nogmaals of je de zitzak goed hebt dichtgedaan en neem vervolgens plaats. Als het zitcomfort nu nog niet goed is kun je altijd nog wat bijvullen.

Afsluiter

Hopelijk heb je wat aan dit artikel gehad en kun je nog lang gebruik maken van je zitzak! We wensen je nog veel succes bij het uitzoeken van de juiste vulling en bij het bijvullen van je zitzak. Mocht je nog leuke tips hebben voor het bijvullen van je zitzak laat het ons dan gerust weten. 

Sitting Point Poef Loft Outside - Grijs
Zitzakvulling Doos