Gratis verzending vanaf € 50 | Gratis achteraf betalen | 30 dagen bedenktijd

zitzak, zitzakken, zit zak, zitzak kopen, zitzak online, zitzakken kopen, logo SittingBags.nl
N Gratis thuisbezorgd N 30 dagen bedenktijdN Achteraf betalen

Hoe kan je een zitzak wassen?

Hoe kan je nou het beste je zitzak wassen. Er zijn veel verschillende manieren om je zitzak schoon te maken, maar hoe doe je dat. Wij nemen jou mee in hoe jij het beste je zitzak kan wassen. Niet elke zitzak heeft namelijk dezelfde eigenschappen en iedere stof moet anders behandeld worden.

Waarom moet je een zitzak wassen?

Veel zitzakken worden na veelvuldig gebruik vies. Dus je wil wel dat je zitzak zo schoon en netjes mogelijk blijft. Hoe doe je dat en op welke manieren kan je een zitzak wassen. Je hebt vast wel is iets laten vallen op je zitzak. Vervolgens ga je dan opzoeken hoe je je zitzak het beste kan schoonmaken, maar hoe maak je een zitzak nou het beste schoon? Hier zijn wat manieren om je zitzak schoon te krijgen.

Zitzak Stoel Buiten Petrol
Bigbag Brava XL Khaki

Welke manieren zijn er om een zitzak te wassen

Er zijn veel verschillende manieren om je zitzak schoon te maken. De meest voorkomende manier is de zitzak in de wasmachine leggen, of de zitzak met een vochtige doek afnemen. 

Zitzak wassen in de wasmachine

Niet alle zitzak hoezen kunnen in de wasmachine. Mocht je hier twijfels over hebben kun je dit altijd navragen bij het bedrijf waar je de zitzak hebt gekocht. Daarbij kan een zitzakhoes alleen in de wasmachine als de gehele zitzak beschikt over een binnenhoes en een buitenhoes. Als er geen binnenhoes in de zitzak zit moet je namelijk eerst alle korrels uit de zitzak halen voordat hij in de wasmachine kan. Als jouw zitzak wel in de wasmachine kan is het verstandig hem daarna aan de waslijn te laten drogen. De kans is namelijk groot dat hij in de droger kan krimpen. Vaak beschikt een zitzak over een waslabel aan de binnenkant van de hoes.

Lounge zitzak Khaki

Zitzak schoonmaken met een vochtige doek 

Wanneer je zitzak niet in de wasmachine kan zul je hem schoon moeten maken met een vochtige doek. Mocht je de vlek er dan nog niet uit krijgen kun je altijd vlekverwijderaar gebruiken. Je kan ook een doek nat maken met lauw water en een beetje dreft op de vlek doen. Door voorzichtig te wrijven kan je de vlek verwijderen. Pas wel op met chemische producten die bijvoorbeeld een bleekmiddel bevatten. Hierdoor kunnen de zitzakken kringen of vlekken krijgen. Ook voor de buiten zitzakken moet je hier mee oppassen, want het zou zonde zijn als je zitzak zijn kleur verliest. Probeer daarom altijd sterke schoonmaakmiddelen te vermijden.

Hoe maak ik een outdoor zitzak schoon

De meeste zitzakken voor buiten zijn waterafstotend en hoeven daardoor in principe niet schoongemaakt te worden in de wasmachine. Veel hoezen geschikt voor buiten kunnen ook niet in de wasmachine. Ze beschikken namelijk over een waterafstotende coating die bij het wassen in de wasmachine er vanaf kan gaan. Je kan je buiten zitzak daarom ook maar beter reinigen met een vochtige doek. Vaak is de zitzak dan al snel en gemakkelijk schoon. Mocht dit niet lukken kan je het ook nog eens proberen door een beetje dreft te gebruiken.

Stappenplan om een zitzak te wassen

Zitzak wassen in de wasmachine.

Stap 1. Kijk of je zitzak een waslabel heeft. Die kan je vinden aan de binnenkant van de hoes.

Stap 2. Als je een zitzak hebt met binnenhoes ga dan door naar stap 3. Maak de zitzak via de rits of Klittenband open en haal de vulling eruit. Stop de vulling ergens anders in Bijvoorbeeld in een bak of in een tas, zodat de vulling niet overal komt te liggen.

stap 3. Maak de zitzak via de rits of Klittenband open en haal de vulling eruit. Stop de vulling ergens anders in Bijvoorbeeld in een bak of in een tas, zodat de vulling niet overal komt te liggen.

Stap 4. Leg dan de hoes in de wasmachine. Je kunt de hoes op maximaal 40 graden wassen. Daarna hang je de hoes aan de waslijn zodat hij kan drogen. Tip doe de hoes nooit in de droger dat geeft kans op krimpen.

Stap 5. Nu de hoes droog aan de waslijn hangt kan je hem eraf halen en de vulling er weer in gieten. Nu je de vulling in de zitzak hebt gedaan is hij weer klaar voor gebruik.

Lounge zitzak Antraciet

Zitzak schoonmaken met een vochtige doek.

Stap 1 Pak een schone doek en maak die vervolgens vochtig met lauw water, je zou er ook een beetje dreft bij kunnen gebruiken

Stap 2 Je kan nu de vlek schoonmaken. Werkt dat niet probeer dan vlekverwijderaar erbij. Pas wel op dat je geen sterke schoonmaakmiddel daarvoor gebruikt. Dat kan schade aanrichten aan je zitzak. 

Stap 3 Laat nu de zitzak drogen.

Stap 4 Als de zitzak droog is kan je hem weer gebruiken.

Sitting Point Poef Loft Outside - Antraciet