Gratis verzending vanaf € 50 | Gratis achteraf betalen | 30 dagen bedenktijd

zitzak, zitzakken, zit zak, zitzak kopen, zitzak online, zitzakken kopen, logo SittingBags.nl
N Gratis thuisbezorgd N 30 dagen bedenktijdN Achteraf betalen

Buiten zitzak kopen, waar moet ik op letten?

Het lijkt misschien lastig om de juiste buiten zitzak te kiezen, maar dat valt best mee. Je hebt namelijk vele verschillende materialen en soorten buiten zitzakken. Daarom gaan wij jou helpen door de vraag te beantwoorden een ‘buiten zitzak kopen, waar moet ik op letten?’

Waar ga je de zitzak voor gebruiken?

Als je een buiten zitzak gaat kopen is een belangrijk om te kijken waar je hem voor gaat gebruiken. Is dat bijvoorbeeld om in de zon te liggen en een lekker kleurtje te krijgen. Dan is het belangrijk om altijd een buiten zitzak te kopen die ook daadwerkelijk UV-bestendig is. Zet je de zitzak neer op het terras onder een overkapping om een boekje te lezen, dan is het niet noodzakelijk om een uv-bestendige buiten zitzak te kopen. 

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken op welke ondergrond de zitzak komt te staan. Dit kan zijn op een houten vlonder, tegels, gras of zelfs op grind. Hoe ruwer de ondergrond hoe steviger de zitzak dient te zijn. Houdt er rekening mee dat een buiten zitzak dan scheur- en slijtvast is. 

Aangezien jouw zitzak buiten staat is het natuurlijk belangrijk dat de zitzak waterafstotend is. Een zitzak is vaak waterafstotend als die behandeld is met een coating waardoor het water op de hoes blijft liggen. Door deze coating is die vaak ook makkelijk te reinigen. 

 

Lounge zitzak Khaki
Lounge zitzak Antraciet

Welke soorten buiten zitzakken zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten buiten zitzakken. Denk hierbij aan de originele zitzak, de zitzak stoel of tegenwoordig het veel voorkomende ligbed. De zitzak stoel dat is zoals je links kan zien een zitzak in de vorm van een stoel, gemaakt om heerlijk in de zitten of een boek in te lezen.

Er is dus veel keuze maar welke moet je kiezen? Hou jij van lekker in het zonnetje liggen dan is het ligbed de beste optie, maar zit jij liever dan is de stoel de beste optie. Nog steeds is een van de meest verkochte zitzakken de originele standaard zitzak die eigenlijk gebruikt kan worden voor meerdere doeleinden, mits die de juiste afmeting heeft. 

Wat is het beste materiaal voor een buiten zitzak?

Er zijn een hoop materialen die gebruikt kunnen worden voor buitenzitzakken. De drie belangrijkste zijn Polyester, Olefin en Sunbrella we gaan je meenemen in waar je elk materiaal het beste voor kan gebruiken en de voor en nadelen van het materiaal.

 

Polyester

Het meest gebruikte materiaal is polyester, de voordelen van polyester zijn dat het makkelijk te onderhouden is, het niet snel kreukt, vlekbestendig is en daarnaast slijt het ook nauwelijks tot bijna niet.

Er zijn natuurlijk ook een aantal nadelen van polyester het is namelijk niet milieuvriendelijk en het kan statisch worden. 

Olefin

Een ander erg populair materiaal is Olefin, Olefin is een synthetisch geproduceerde vezel van polyolefine moleculen.

Dit materiaal is in tegenstelling tot polyester wel een milieuvriendelijke optie en die is daarnaast ook nog is makkelijk te onderhouden.

Een nadeel van Olefin is dat het langzaam afbreekt en er vlekken kunnen ontstaan na lange periodes in de zon.

Sunbrella

Nog een mooi materiaal is Sunbrella, Sunbrella is een stof met unieke eigenschappen. De kern van de vezel wordt geverfd met een speciale acrylverf en vervolgens wordt de stof geweven. Hierdoor is deze stof compleet UV-bestendig en zal de kleur niet gaan vervagen. 

Tevens krijgt de stof na de productie en speciale coating die beschermt tegen vlekken en vuil. 

Ook is Sunbrella onderhoudsvriendelijk het is namelijk erg makkelijk schoon te houden. Sunbrella is om die redenen een zeer hoogwaardig materiaal wel maakt dat de stof daarom ook best prijzig. 

Wat is de beste vulling voor een buiten zitzak?

Zitzakken zijn normaal gesproken gevuld met grote hoeveelheden kleine balletjes genaamd EPS parels. EPS parels zijn geschikt voor buiten zitzakken omdat ze bijna geen water opnemen. 

We hopen nu je vraag beantwoord te hebben heb je nu nog steeds een vraag neem dan gerust contact op via de mail of via onze chatfunctie.